A rendszeres fogászati szűrés csökkentheti a szívbetegség és a stroke kockázatát

Taiwani kutatók egy csoportja szerint a rendszeres fogászati ellenőrzések csökkenthetik a szívbetegség és a stroke kialakulásának a kockázatát.

A kutatók véleménye a Taiwani Nemzeti Egészségügy biztosítási adatainak az elemzésén alapszik. A felhasznált biztosítási adatbázis több mint 100.000 ember adatát foglalja magában és egészen 2007-re nyúlik vissza.
 
A kutatók megállapították, hogy azok körében, akik rendszeres fogászati szűréseken vettek részt, a szívbetegség kialakulásának a kockázata 25 %-kal, míg a stroke kockázata 13 %-kal alacsonyabb volt.

A kutatók eredményeiket az Amerikai Szív Társaság 2011. évi találkozóján prezentálták. Dr. Zu-Yin Chen vezető kutató, aki egyben a taipei "Veteránok Általános Kórháza"-nak a kardiológusa is, többek között az alábbiakat mondta a találkozón: "A szívbetegség és a stroke elleni védelem jóval hangsúlyosabb volt azon betegek körében, akik legalább évente egyszer fogkő eltávolításon estek át."

Legfrissebb

Fémmentes fogpótlásokFogászati kezelések és a nano-technológiaTippek a rossz lehelet ellenA rendszeres fogászati szűrés csökkentheti a ...Túlsúly miatt hullhat a fog

Archívum

2013Teljes Archívum