Szájsebészet

Ambuláns szájsebészetnél a teljesség igénye nélkül a következő beavatkozások történhetnek meg: műtéti úton történő fogeltávolítás, bölcsességfogak eltávolítása, cysta- és polipműtétek ...

Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás indikációja sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás, hiszen ezek a fogak igen gyakran az állcsontban rendellenes (dőlt vagy fekvő) helyzetben találhatók. Előtörésük lehet teljes vagy részleges. Részleges előtörés esetén a fog már kibújt koronai része és a nyálkahártyával még fedett fogfelszín között egy sekély tasak alakul ki, amely a páciens számára nehezen tisztítható. A kialakuló gyulladás (pericoronitis) következtében a fogat még körülölelő nyálkahártya duzzadt, vörös és rendkívül fájdalmas. Amennyiben van esély a fog teljes előtörésére, a gyulladás megszűnte után a felesleges nyálkahártyarészlet eltávolítására van szükség. A bölcsességfog áttörési nehézségeinek általában helyhiány az oka. A rendellenes helyzetű visszamaradt (impactált) bölcsességfog a fogívben torlódást hozhat létre, amely nagymértékben kedvez a fogszuvasodás és a fogínygyulladás kialakulásának. Ilyen esetekben javasolt a bölcsességfog eltávolítása, amely sebészi feltárásból történik. Érzéstelenítést követően a szájsebész egy kis metszést ejtve, a fog körüli csont eltávolítását követően, az erre speciális eszközökkel eltávolítja a fogat és varrattal zárja a sebfelszíneket. Sebészi feltárásra van szükség retencióban levő szemfog esetén is.

GYÖKÉRCSÚCS REZEKCIÓ: olyan sebészi eljárás, melynek célja a fog megtartása, korlátolt funkcióképességének biztosítása. A műtét lényege, hogy a fog előkészítése (gyökértömés) után a gyökércsúcs egy része eltávolításra kerül. A beavatkozás indikációs területe széles, de leggyakrabban cystaműtétekkel kapcsolatban kerül elvégzésre, elsősorban a frontfogak területén. A rágófogak területén, a nehéz technikai kivitelezés miatt, ritkán végzett sebészi eljárás.

CYSTAMŰTÉTEK: a szájüregben sokféle, változatos megjelenésű cystával találkozhatunk. A mindennapi praxisban leggyakrabban előforduló forma a gyökércsúcson képződő ún. radicularis cysta. Jellemzője, hogy mindig gyulladás talaján fejlődik ki. Terápiájában a sebészi eltávolítás jelenti a megoldást.

Árak
Gyökércsúcs-resectio
45.000 Ft
Cysta műtét
45.000 Ft
Fogeltávolítás
20.000 Ft - 25.000 Ft
Fogeltávolítás műtéti úton
30.000 Ft
Bölcsességfog sebészi eltávolítása
40.000 Ft
Fogmegtartó kezelésekgyökérkezelés, gyökértömés, fogtömés, fogkő eltávolítás ...Rögzített fogpótlásokkorona, híd, porcelán héj, fémmentes fogpótlás, cirkónium-oxid fogkorona, kivehető protézis, kombinált fogpótlás, ideiglenes fogpótlás ...Szájsebészetműtéti úton történő fogeltávolítás, bölcsességfog eltávolítása, cysta- és polipműtét...Implantátum, műgyökér beültetésműgyökér beültetés, fog implantátum beültetés, a műtét menete.Fémmentes fogpótlásokcirkónium, cirkon, zirkon, zirkonia, porcelán, kerámiaFogászati röntgen diagnosztikaröntgen, panoráma röntgen, OP, x-ray, digitális röntgenfelvételek, minimális röntgensugárzásDentalhygiénés kezelésfogkő, ultrahangos fogkőeltávolítás, fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogköztisztítóGyermekfogászatTeljes körű gyermekfogászat, barázdazárás, tejfogak, fogsérülésekFogágybetegségekparodontológia, fogkő, fogkő eltávolítás, fogak sinezése, tasakok, curettage, fognyaki tömésekFogszabályozásgyermek és felnőtt fogszabályozás, rögzített és kivehető készülékek, láthatatlan fogszabályozóFogfehérítésRendelői és otthoni fogfehérítésFogékszerswarovski kristályból, aranyból, Dazziler, Twinkles, SkycesFogtechnikai laboratóriumrögzített és kivehető fogpótlások készítése, porcelán korona, implantációs fogpótlás, fogsorok, hidak, fogsor javításKivehető fogpótlásokműanyag fogsor, fémlemezes fogsor, kombinált fogsor, ideiglenes fogsorKivehető fogsor javításokkivehető fogsorok törésjavítása , kihúzott fog bepótlása , letört kapocs pótlása , fogsor alábélelés