Fogékszer

A fogékszerek használata, a fogak díszítése korántsem újszerű szokás, már a régmúltból is vannak róla ismereteink: többek között egyiptomi sírokban is találtak drágakővel díszített fogakat, amelyek nagy valószínűséggel esztétikai és gazdagságot sugárzó, hovatartozást mutató, a megjelenést egyedivé tevő célból készültek.

Az utóbbi időben - főleg a fiatalok - ismét felfedezték a fogak díszítését és új divatot teremtve a fogékszerek legkülönbözöbb változatait viselik.

 

Eredetileg a rap és hip-hop korszak hozta ismét elő ezeket a díszítési szokásokat. Napjainkban nagyon vékony aranyfóliából ún. Dazzlerek, illetve kicsit vastagabb Twinkles-nek hívott fogékszerek kerülnek forgalomba, továbbá apró kristály ékkövek különböző színekkel ún. Skyces-ek adják a választható fogékszerek hosszú sorát, egészen a brilliánsig.

 

A fogékszereket csak fogorvos teheti fel, ami egy speciális ragasztási technikával történik. A ragasztott fogékszer teljesen a foghoz kell símuljon - nem állhat el, mert akkor nem tísztítható rendesen. Egy-egy ragasztás nem árt a fognak, de ha sűrűn cseréltetnénk, akkor károsodhat. Az előbb említett rap-caps eltávolítása már korántsem egyszerű, főleg a fog sérülése nélkül.

A tooth art, a fogművészet a legújabb divat, de annak, hogy milyen minta, alkotás kerül majd a fogakra, csak a képzelet szab határt.


Ha Te is szeretnél egy fogékszert, kérd orvosaink tanácsát!

06 1 252-1421

info@kiwadental.hu

 

Árak
Fogékszer kristály felhelyezés (orvosi + anyagköltség)
20.000 Ft
Fogmegtartó kezelésekgyökérkezelés, gyökértömés, fogtömés, fogkő eltávolítás ...Rögzített fogpótlásokkorona, híd, porcelán héj, fémmentes fogpótlás, cirkónium-oxid fogkorona, kivehető protézis, kombinált fogpótlás, ideiglenes fogpótlás ...Szájsebészetműtéti úton történő fogeltávolítás, bölcsességfog eltávolítása, cysta- és polipműtét...Implantátum, műgyökér beültetésműgyökér beültetés, fog implantátum beültetés, a műtét menete.Fémmentes fogpótlásokcirkónium, cirkon, zirkon, zirkonia, porcelán, kerámiaFogászati röntgen diagnosztikaröntgen, panoráma röntgen, OP, x-ray, digitális röntgenfelvételek, minimális röntgensugárzásDentalhygiénés kezelésfogkő, ultrahangos fogkőeltávolítás, fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogköztisztítóGyermekfogászatTeljes körű gyermekfogászat, barázdazárás, tejfogak, fogsérülésekFogágybetegségekparodontológia, fogkő, fogkő eltávolítás, fogak sinezése, tasakok, curettage, fognyaki tömésekFogszabályozásgyermek és felnőtt fogszabályozás, rögzített és kivehető készülékek, láthatatlan fogszabályozóFogfehérítésRendelői és otthoni fogfehérítésFogékszerswarovski kristályból, aranyból, Dazziler, Twinkles, SkycesFogtechnikai laboratóriumrögzített és kivehető fogpótlások készítése, porcelán korona, implantációs fogpótlás, fogsorok, hidak, fogsor javításKivehető fogpótlásokműanyag fogsor, fémlemezes fogsor, kombinált fogsor, ideiglenes fogsorKivehető fogsor javításokkivehető fogsorok törésjavítása , kihúzott fog bepótlása , letört kapocs pótlása , fogsor alábélelés