Dentalhygiénés kezelés

MEGELŐZÉS/PREVENCIÓ

 

A professzionális szájhigiénés kezelés, magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását. A fogkő nem más mint a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma.

A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos, vagy az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus ultrahangos fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

 

SZÁJHIGIÉNIA
Az ép és szép fogak részben öröklődnek, de a gondos és rendszeres szájápolás rengeteget javíthat a kevésbé kedvező genetikai adottságokon is. Ennek ellenére Magyarországon évente átlagosan egy fogkefe - a javasolt négy helyett, és két tubus fogkrém fogy el fejenként.


Amit kínálunk:

  •  fájdalommentes ultrahangos fogkőeltávolítás
  • segítünk a helyes fogmosási, fogápolási technikák elsajátításában
  • fogápolási eszközöket, készítményeket ajánlunk, amelyeket meg is vásárolhat nálunk

 

Néhány megfontolandó tanács és információ, ami segít a megfelelő szájhigiénés szokás kialakításában:

 

  • Egészen pici kortól, a szülők személyes játékos példamutatásával és motiválásával tanítsuk gyermekeinket a helyes fogápolásra.
  • A napi kétszeri alapos fogmosás elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink mindig lepedékmentesek legyenek. A fogmosás után már néhány óra elteltével elkezdődik a lepedék újraképződése. A fogak kicsi barázdáiban, a fogközökben, és a fogak íny-kontúrjában tud a leghamarabb "megkapaszkodni". A lepedék elmeszesedve fogkővé alakul, majd elkezdődik a fogágy gyulladása, leépülése, fogszuvasodás kialakulása.
  • A fogkefe feje lehetőleg kisméretű, sörtéi lekerekített végűek, keménysége puha vagy közepes, sűrű csomózású legyen.
  • Olyan fogkrémet válasszunk, ami tisztító hatása mellett olyan hatóanyagokat is tartalmaz, ami véd a fogszuvasodástól, megelőzi az ínygyulladást, gátolja a fogkő képződését. Kisgyerekek esetében beszélje meg fogorvosával, hogy milyen fogkrémet használjanak.
  • Kevéssé hozzáférhető helyeken, szorosan érintkező fogaknál, fogpótlásoknál és környezetükben használjon fogselymet, fogköztisztító kefét, szájzuhanyt.
  • Panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát!

 

Árak
Professzionális fogkő- eltávolítás, polírozás (állcsontonként)
10.000 Ft
Professzionális, többfunkciós elektromos fogkefe
35.000 Ft - 45.000 Ft
Fogmegtartó kezelésekgyökérkezelés, gyökértömés, fogtömés, fogkő eltávolítás ...Rögzített fogpótlásokkorona, híd, porcelán héj, fémmentes fogpótlás, cirkónium-oxid fogkorona, kivehető protézis, kombinált fogpótlás, ideiglenes fogpótlás ...Szájsebészetműtéti úton történő fogeltávolítás, bölcsességfog eltávolítása, cysta- és polipműtét...Implantátum, műgyökér beültetésműgyökér beültetés, fog implantátum beültetés, a műtét menete.Fémmentes fogpótlásokcirkónium, cirkon, zirkon, zirkonia, porcelán, kerámiaFogászati röntgen diagnosztikaröntgen, panoráma röntgen, OP, x-ray, digitális röntgenfelvételek, minimális röntgensugárzásDentalhygiénés kezelésfogkő, ultrahangos fogkőeltávolítás, fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogköztisztítóGyermekfogászatTeljes körű gyermekfogászat, barázdazárás, tejfogak, fogsérülésekFogágybetegségekparodontológia, fogkő, fogkő eltávolítás, fogak sinezése, tasakok, curettage, fognyaki tömésekFogszabályozásgyermek és felnőtt fogszabályozás, rögzített és kivehető készülékek, láthatatlan fogszabályozóFogfehérítésRendelői és otthoni fogfehérítésFogékszerswarovski kristályból, aranyból, Dazziler, Twinkles, SkycesFogtechnikai laboratóriumrögzített és kivehető fogpótlások készítése, porcelán korona, implantációs fogpótlás, fogsorok, hidak, fogsor javításKivehető fogpótlásokműanyag fogsor, fémlemezes fogsor, kombinált fogsor, ideiglenes fogsorKivehető fogsor javításokkivehető fogsorok törésjavítása , kihúzott fog bepótlása , letört kapocs pótlása , fogsor alábélelés