Fogászati röntgen diagnosztika

A megelőző beszélgetések és majdani személyes vizsgálatok nagyon fontos részei a páciens és a fogorvos kapcsolatának. Ezek nélkül nem állítható fel diagnózis és korrekt kezelési terv.

SZÁJVIZSGÁLAT: a pácienssel való első találkozás alkalmával nagyon fontos a pontos anamnézis (kórelőzmény, korábbi betegségek) felvétele valamint az alapos szájvizsgálat, amely lehetőséget ad a kezelési terv felállítására. A vizsgálat során a fogorvos első lépésben megtekinti az arcot, megtapintja a nyirokcsomókat (extraorális vizsgálat) majd a szájon belüli képletek vizsgálata következik. A fogak megtekintése után következik a fogíny (gingiva), a szájnyálkahártya (bucca, ajak), a szájpad és a nyelv vizsgálata, amelynek szerepét nem győzzük hangsúlyozni, hiszen a szájüregi daganatos elváltozások száma napjainkban is folyamatosan nő.

 

KIS RÖNTGEN: segítségével egy-egy fog vagy fogcsoport figyelhető meg. A felvétel alkalmas lehet caries keresésére, gyökércsúcs körüli folymatok elemzésére, gyökérkezelések kontrollálására.

 

PANORÁMA RÖNTGEN: áttekintő képet ad a szájüregben található összes fogról, az állcsontok állapotáról (csontvastagság) az arcüregről és az állkapocsizületről. A kezelési terv felállításában nagy segítséget nyújt a fogorvos számára.

 

Árak
Vizsgálat + árajánlat
10.000 Ft
Röntgen OP (digitális panoráma)
5.000 Ft
Röntgen IO (digitális kisfilmes)
3.000 Ft-tól
Fogmegtartó kezelésekgyökérkezelés, gyökértömés, fogtömés, fogkő eltávolítás ...Rögzített fogpótlásokkorona, híd, porcelán héj, fémmentes fogpótlás, cirkónium-oxid fogkorona, kivehető protézis, kombinált fogpótlás, ideiglenes fogpótlás ...Szájsebészetműtéti úton történő fogeltávolítás, bölcsességfog eltávolítása, cysta- és polipműtét...Implantátum, műgyökér beültetésműgyökér beültetés, fog implantátum beültetés, a műtét menete.Fémmentes fogpótlásokcirkónium, cirkon, zirkon, zirkonia, porcelán, kerámiaFogászati röntgen diagnosztikaröntgen, panoráma röntgen, OP, x-ray, digitális röntgenfelvételek, minimális röntgensugárzásDentalhygiénés kezelésfogkő, ultrahangos fogkőeltávolítás, fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogköztisztítóGyermekfogászatTeljes körű gyermekfogászat, barázdazárás, tejfogak, fogsérülésekFogágybetegségekparodontológia, fogkő, fogkő eltávolítás, fogak sinezése, tasakok, curettage, fognyaki tömésekFogszabályozásgyermek és felnőtt fogszabályozás, rögzített és kivehető készülékek, láthatatlan fogszabályozóFogfehérítésRendelői és otthoni fogfehérítésFogékszerswarovski kristályból, aranyból, Dazziler, Twinkles, SkycesFogtechnikai laboratóriumrögzített és kivehető fogpótlások készítése, porcelán korona, implantációs fogpótlás, fogsorok, hidak, fogsor javításKivehető fogpótlásokműanyag fogsor, fémlemezes fogsor, kombinált fogsor, ideiglenes fogsorKivehető fogsor javításokkivehető fogsorok törésjavítása , kihúzott fog bepótlása , letört kapocs pótlása , fogsor alábélelés