Fogászat Elérhetőségek

Kiwa Dental Fogorvos­i és Fogtechnika­i Magánklinika

1142 Budapest, Erzsébet
királyné útja 97/B

Telefon: 1 252-1421

hírek Hírek, érdekességek
2013-05-02
Tudósok egy újfajta baktériumot fedeztek fel a szájban. Ez a felfedezés segíthet abban, hogy jobban megértsék a fogszuvasodást és az ínybetegségeket.
2013-04-22
A túlsúly rengeteg egészségügyi problémához vezethet. Egy új tanulmány kimutatta, hogy a túlsúlyos fiatal felnőttek nagyobb veszélyben vannak a foghullással szemben.
Kiwa Fogászat
Fogászat Fémmentes fogpótlások

A szájüreg fémmentesítése - a cirkónium térhódítása. Készült már belőle fogkorona és híd, sőt, űrrepülőgépekhez hővédő pajzs is.

olvasson tovább! »


Fogászat Fogászati implantátumok

Tájékozódási lehetőségek ismertebb fogászati implantátum rendszerekről

olvasson tovább! »tovább      Igényeld saját kártyádat!Fogpótlás - típusok

1. RÖGZÍTETT (FIX) FOGPÓTLÁS­OK

  • in-lay
  • héj
  • korona
  • híd

Az orvos által előkészített fog(ak)ra a fogtechnikus elkészíti a megfelelő fogpótlás­t, amit a fogorvos beragaszt a szájba.
2. KIVEHETŐ FOGPÓTLÁS­OK

  • részleges (immediát) műanyag fogsor
  • részleges fémlemezes fogsor

Saját (koronázott vagy híddal ellátott) fogakhoz rugalmas vagy merev kapcsokkal rögzülő, de kivehető fogpótlás.

  • teljes műanyag fogsor
  • teljes fémlemezes fogsor

Teljes fogatlan állcsont esetén a száj anatómiai lehetőségeit kihasználva rögzülő, de kivehető fogpótlás.Ideiglenes fogsor­nak a végleges fogpótlás elkészültéig viselt fogsor­t nevezzük, amelynek számos előnye ismert: gyorsítja a sebgyógyulást, lerövídíti a megszokási időt, esztétikus.


Részleges lemezes fogpótlás esetén a szájban még található fog, ami nagymértékben megnöveli a fogpótlás stabilitását. A fogpótlás­ok anyaga fém és műanyag kombinációja, ezért fémlemezes fogpótlás­oknak nevezi őket a szakirodalom. Előnyük, hogy a fogpótlás vékony, az alaplemez mérete csükkenthető, ezért a megszokási idő jelentősen lerövidül, ezen kívül kevésbé zavarja az ízérzékelést.


Teljes kivehető lemezes fogpótlás fogatlan szájba készül. Rögzítettségét tekintve a felső állcsont anatómiai viszonyai, valamint a szájpadlás szívóhatása kedvező feltételeket teremt a fogsor helybentartására. Alsó fogsor esetén viszont a sokszor kedvezőtlen anatómiai viszonyok miatt stabil fogsor készítése nehézségekbe ütközhet. A teljes lemezes fogpótlás anyaga keményakrilát vagy rugalmas műanyag lehet.
3. KOMBINÁLT FOGPÓTLÁS­OK


A kivehető és rögzített fogpótlás­ok együttesét kombinált fogpótlás­nak nevezzük. A kivehető rész nem látható, speciális rögzítési technikával van ellátva.
4. IMPLANTÁCIÓS (MŰGYÖKÉR-BEÜLTETÉSES) FOGPÓTLÁS­OK


Elvesztett fogaink ma már implantáció által is pótolhatók, biztosítva ezzel a fogpótlás­ok megfelelő rögzítését, komfortérzetünk, életminőségünk javítását. Készülhetnek szóló koronák, rögzített hidak, és pillérként alkalmazva kivehető fogpótlás­ok elhorgonyzására, rögzítésére.
5. SZÁMÍTÓGÉPES TECHNIKÁVAL ÉS TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLŐ FOGPÓTLÁS­OK


A fogorvos által előkészített fogakra számítógéppel tervezett és megvalósított fogpótlás­i megoldások.


in-lay, on-lay: az előkészített területet számítógép segítségével beszkenneljük és a párhuzamba kapcsolt frézgép elkészíti a fogpótlás­t, amit az orvos rögzít a szájba (pl. Cerec).


korona- és hídvázak: pl. a Procera koronák váza a leplező porcelán színével megegyező cirkónium-oxid vagy aluminium-oxid. A fog(ak) lecsiszolása után a fogorvos lenyomatot vesz, amit a labor beszkennel és az így nyert információt Svédországba küldi. A kapott paraméterek alapján egy számítógép-vezérelt precíziós készülék elkészíti a fogpótlás vázát, amire Magyarországon a fogtechnikus elkészíti a porcelán leplezést. Az eljárás segítségével tökéletes esztétikai hatás és magas szintű precizitás érhető el.


implantológiai fúrósablonok készítése párhuzamban a hídvázak megvalósításával


Powered & Design :: 1web - webmegoldások
©2007 - Kiwa Dental Fogászat :: Minden jog fenntartva!
Kapcsolat | Fogorvos Info.hu | Impresszum
Fogbeültetés

Fogfehérítés

Fémmentes fogpótlások

Fogszabályozás