Fogászat Elérhetőségek

Kiwa Dental Fogorvos­i és Fogtechnika­i Magánklinika

1142 Budapest, Erzsébet
királyné útja 97/B

Telefon: 1 252-1421

hírek Hírek, érdekességek
2013-05-02
Tudósok egy újfajta baktériumot fedeztek fel a szájban. Ez a felfedezés segíthet abban, hogy jobban megértsék a fogszuvasodást és az ínybetegségeket.
2013-04-22
A túlsúly rengeteg egészségügyi problémához vezethet. Egy új tanulmány kimutatta, hogy a túlsúlyos fiatal felnőttek nagyobb veszélyben vannak a foghullással szemben.
Kiwa Fogászat
Fogászat Fémmentes fogpótlások

A szájüreg fémmentesítése - a cirkónium térhódítása. Készült már belőle fogkorona és híd, sőt, űrrepülőgépekhez hővédő pajzs is.

olvasson tovább! »


Fogászat Fogászati implantátumok

Tájékozódási lehetőségek ismertebb fogászati implantátum rendszerekről

olvasson tovább! »tovább      Igényeld saját kártyádat!Fogászati kezelésekMEGELŐZÉS/PREVENCIÓ

DENTALHYGIÉNÉS KEZELÉS, azaz a professzionális szájhigiénés kezelés, magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását. A fogkő nem más mint a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos, vagy az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus ultrahangos fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.SZÁJHIGIÉNIA

Az ép és szép fogak részben öröklődnek, de a gondos és rendszeres szájápolás rengeteget javíthat a kevésbé kedvező genetikai adottságokon is. Ennek ellenére Magyarországon évente átlagosan egy fogkefe - a javasolt négy helyett, és két tubus fogkrém fogy el fejenként.


Amit kínálunk:
  • fájdalommentes ultrahangos fogkőeltávolítás
  • segítünk a helyes fogmosási, fogápolási technikák elsajátításában
  • fogápolási eszközöket, készítményeket ajánlunk, amelyeket meg is vásárolhat nálunk

Néhány megfontolandó tanács és információ, ami segít a megfelelő szájhigiénés szokás kialakításában:

  • Egészen pici kortól, a szülők személyes játékos példamutatásával és motiválásával tanítsuk gyermekeinket a helyes fogápolásra.
  • A napi kétszeri alapos fogmosás elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink mindig lepedékmentesek legyenek. A fogmosás után már néhány óra elteltével elkezdődik a lepedék újraképződése. A fogak kicsi barázdáiban, a fogközökben, és a fogak íny-kontúrjában tud a leghamarabb "megkapaszkodni". A lepedék elmeszesedve fogkővé alakul, majd elkezdődik a fogágy gyulladása, leépülése, fogszuvasodás kialakulása.
  • A fogkefe feje lehetőleg kisméretű, sörtéi lekerekített végűek, keménysége puha vagy közepes, sűrű csomózású legyen.
  • Olyan fogkrémet válasszunk, ami tisztító hatása mellett olyan hatóanyagokat is tartalmaz, ami véd a fogszuvasodástól, megelőzi az ínygyulladást, gátolja a fogkő képződését. Kisgyerekek esetében beszélje meg fogorvosával, hogy milyen fogkrémet használjanak.
  • Kevéssé hozzáférhető helyeken, szorosan érintkező fogaknál, fogpótlásoknál és környezetükben használjon fogselymet, fogköztisztító kefét, szájzuhanyt.

 Panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát!

DIAGNOSZTIKA

SZÁJVIZSGÁLAT: a pácienssel való első találkozás alkalmával nagyon fontos a pontos anamnézis (kórelőzmény, korábbi betegségek) felvétele valamint az alapos szájvizsgálat, amely lehetőséget ad a kezelési terv felállítására. A vizsgálat során a fogorvos első lépésben megtekinti az arcot, megtapintja a nyirokcsomókat (extraorális vizsgálat) majd a szájon belüli képletek vizsgálata következik. A fogak megtekintése után következik a fogíny (gingiva), a szájnyálkahártya (bucca, ajak), a szájpad és a nyelv vizsgálata, amelynek szerepét nem győzzük hangsúlyozni, hiszen a szájüregi daganatos elváltozások száma napjainkban is folyamatosan nő.

KIS RÖNTGEN: segítségével egy-egy fog vagy fogcsoport figyelhető meg. A felvétel alkalmas lehet caries keresésére, gyökércsúcs körüli folymatok elemzésére, gyökérkezelések kontrollálására.

PANORÁMA RÖNTGEN: áttekintő képet ad a szájüregben található összes fogról, az állcsontok állapotáról (csontvastagság) az arcüregről és az állkapocsizületről. A kezelési terv felállításában nagy segítséget nyújt a fogorvos számára.PARODONTOLÓGIAI KEZELÉSEK

A parodontium, vagyis a fogágy olyan anatómiai képletek összessége, amelyek a fogak rögzítésében vesznek részt. A fogágybetegségek hátterében állhat genetikai tényező, általános megbetegedés, de a leggyakoribb ok a fogkőlerakódás és a nem megfelelő szájhigiéne következtében létrejött gyulladás. A gyulladás érintheti kizárólag az íny állományát (gingivitis) - ilyenkor az íny vörös, duzzadt, fájdalmas és vérzik. Előrehaladott esetekben, amikor már a fogágy többi része is érintett (parodontitis), tasak alakulhat ki, illetve a csontpusztulás következtében a fogak meglazulhatnak. A terápiában fontos szerepet játszik a dentálhigiénés kezelés, a tasakok alapos kitisztítása és fertőtlenítése (curettage + Corsodyl gél). Súlyosabb esetekben szükségessé válhat különböző sebészi eljárások alkalmazása, valamint a meglazult fogak sínezése is. A fogínysorvadás létrejöhet nem megfelelő fogmosási technika alkalmazása esetén is. Az íny visszahúzódik, a fognyak szabaddá válik, amelynek következtében érzékenység alakulhat ki. Kezelésében konzervatív (speciális fogkrémek, fognyaki ecsetelők, fognyaki tömések) és sebészi eljárások állnak a fogorvos rendelkezésére.KONZERVÁLÓ FOGÁSZATI KEZELÉSEK

TÖMÉS: fogmegtartó (konzervatív) kezelés, amelynek célja a fog koronai illetve gyökéri destrukciójának (leggyakrabban caries és trauma következtében) helyreállítása. A technológia folyamatos fejlődésével a régebben gyakran használt amalgám töméseket napjainkban már leginkább az esztétikus tömések helyettesítik.

ESZTÉTIKUS TÖMÉS: mint a neve is mutatja, segítségével tökéletes kozmetikai eredmény érhető el. Az esztétikus tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, a fogorvos színskála segítségével választja ki a páciens számára megfelelő színt.

IN-LAY: átmenetet képez a tömés és a fogpótlás között, mert a fogorvos olyan destrukció/hiány esetén készíti el, amelynek helyreállítása töméssel már nem oldható meg biztonságosan. Anyagát tekintve készülhet porcelánból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészítí a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe ragasztással rögzít.

ON-LAY: abban az esetben készül, ha a fog rágófelszíne teljesen destruálódott. Anyaga porcelán, elkészítési menete megyegyezik az in-lay-nél leírtakéval.SZÁJSEBÉSZET

FOGHÚZÁS: a fog eltávolítása a fogágyból, amely kétféle módon történhet

Egyszerű úton, amikor az orvos fogó segítségével távolítja el a fogat, a fog koronai része általában jól megragadható.

Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás indikációja sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás, hiszen ezek a fogak igen gyakran az állcsontban rendellenes (dőlt vagy fekvő) helyzetben találhatók. Előtörésük lehet teljes vagy részleges. Részleges előtörés esetén a fog már kibújt koronai része és a nyálkahártyával még fedett fogfelszín között egy sekély tasak alakul ki, amely a páciens számára nehezen tisztítható. A kialakuló gyulladás (pericoronitis) következtében a fogat még körülölelő nyálkahártya duzzadt, vörös és rendkívül fájdalmas. Amennyiben van esély a fog teljes előtörésére, a gyulladás megszűnte után a felesleges nyálkahártyarészlet eltávolítására van szükség. A bölcsességfog áttörési nehézségeinek általában helyhiány az oka. A rendellenes helyzetű visszamaradt (impactált) bölcsességfog a fogívben torlódást hozhat létre, amely nagymértékben kedvez a fogszuvasodás és a fogínygyulladás kialakulásának. Ilyen esetekben javasolt a bölcsességfog eltávolítása, amely sebészi feltárásból történik. Érzéstelenítést követően a szájsebész egy kis metszést ejtve, a fog körüli csont eltávolítását követően, az erre speciális eszközökkel eltávolítja a fogat és varrattal zárja a sebfelszíneket. Sebészi feltárásra van szükség retencióban levő szemfog esetén is.

GYÖKÉRCSÚCS REZEKCIÓ: olyan sebészi eljárás, melynek célja a fog megtartása, korlátolt funkcióképességének biztosítása. A műtét lényege, hogy a fog előkészítése (gyökértömés) után a gyökércsúcs egy része eltávolításra kerül. A beavatkozás indikációs területe széles, de leggyakrabban cystaműtétekkel kapcsolatban kerül elvégzésre, elsősorban a frontfogak területén. A rágófogak területén, a nehéz technikai kivitelezés miatt, ritkán végzett sebészi eljárás.

CYSTAMŰTÉTEK: a szájüregben sokféle, változatos megjelenésű cystával találkozhatunk. A mindennapi praxisban leggyakrabban előforduló forma a gyökércsúcson képződő ún. radicularis cysta. Jellemzője, hogy mindig gyulladás talaján fejlődik ki. Terápiájában a sebészi eltávolítás jelenti a megoldást.IMPLANTOLÓGIA

Fogaink bármi okból való elvesztése komoly traumát jelenthet. Az pótlásra használatos koronák és kivehető protézisek sokak számára meglehetősen kényelmetlenek, és esztétikailag sem kielégítők. Számukra lehet megoldás az implantáció.

Negyven évvel ezelőtt a svéd Per Ingvar Branemark professzor jött rá, hogy az akkoriban állatkísérletekben használatos titán alapú fémlemezek egészen különleges tulajdonsággal rendelkeznek: képesek a csonttal erősen összenőni. Ez a felfedezés új korszak kezdetét jelentette az orvostudományban. Azóta alkalmazzák a titánt az ízületi sebészetben; törött csontok egyesítésére, elveszett szövetek pótlására, a forma helyreállítására, és nem utolsó sorban, a fogászati implantációban. A titán képes magához kapcsolni a víz, a nátrium, kálcium, klór, foszfát molekulákat, fehérjéket, amelyhez a csontszövet fehérjestruktúrái később kötődni képesek. Pontosan fogalmazva nem fog-, hanem műgyökér-beültetésről van szó, melynek ma már több mint száz fajtája ismeretes. A legelterjedtebbek az ún. csavarimplantátumok, melyek behelyezése nem túl bonyolult, de pontos előkészületeket, nagy figyelmet, és szakmai hozzáértést követel.

A beavatkozás előtt a műtétet végző orvos állapotfelmérést végez, azaz feltérképezi a páciens anatómiai adottságait, laborvizsgálatokat rendelt, elsősorban a véralvadási és vércukor adatokra koncentrálva. A fogbeültetéshez ugyanis jó általános egészségi állapot és megfelelő csontmagasság és csontvastagság szükségeltetik. Ez utóbbi alkalmasságát a röntgenfelvételek döntik el. A műtét utáni gyógyulás szempontjából a kezelőorvos fontos információkat gyűjt a beteg táplálkozási és dohányzási szokásairól is. A beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése természetesen attól függ, hogy hány fogról van szó. Teljes fogsor elkészítéséhez például alul hat, felül hét-nyolc gyökér elkészítése szükséges, és ezekre a gyökerekre 3-4 hónap múltán illeszkedik majd a külön megtervezett fogazat.

Az implantáció alkalmas bármilyen életkorban a fogak pótlására, akár egy fogról, vagy teljes foghiányról van szó. A gyakorlat azt mutatja, hogy a titán implantátum beültetése jelentős mértékben csökkenti a fogágy sorvadását is, ezért célszerű a fog vagy fogak elvesztése után minél hamarabb elvégezni. A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép, és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni. Így lehet megoldani kisebb hidak elkészítését, amennyiben a hiányt határoló fogak épek, vagy a hidat tartandó hátsó fogak hiányoznak.

A műtét érzéstelenítéssel történik, így szinte teljesen fájdalommentes, egy fog pótlása nem jelent nagyobb terhelést egy egyszerű foghúzásnál. Több gyökér egyidejű behelyezésekor a betegeket egyes klinikákon el is altatják. A beavatkozás után felléphetnek apró kellemetlenségek (duzzanat, fájdalom), ezeken gyógyszerekkel lehet segíteni. A szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül nem képzelhető el a hosszú távú siker. Az implantátumok ugyan erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ennek következtében a nem megfelelő fog- és szájápolás nagyobb rombolást képes véghez vinni a beültetett fogak körül, mint egyébként. Ám ha a páciens betartja az előírásokat az implantátum akár egy életen át kitarthat.

SINUS LIFTING/ SINUS ELEVATIO: napjainkban már rutinszerűen alkalmazott műtéti eljárás, amelynek lényege, hogy a sorvadt felső állcsont megfelelő (maxilla processus alveolarisa) részét az arcüreg (sinus maxillaris) felé csonttranszplantátum vagy csontpótló anyag segítségével megvastagítjuk és ezáltal implantátum beültetésére alkalmassá tesszük.

CSONTPÓTLÁS válik szükségessé abban az esetben, amikor nem áll rendelkezésre megfelelő vastagságú csont, amely az implantátum viselésére alkalmas lenne. A csontpótlás során alkalmazott anyag lehet a páciens saját csontjából nyert ún. autotranszplantátum vagy mesterséges úton előállított csontpótló anyag. Az eljárás az alsó és felső állcsonton egyaránt kivitelezhető.FOGPÓTLÁSOK

A fogvesztés következtében kialakult hiányok pótlása a fogászat egyik fontos területét képezi. Fogpótlás hiányában a rágóképesség zavart szenved, hangképzési és beszédzavarok jelentkeznek, az archarmónia megbomlik, aminek következtében az arckarakter jelentősen megváltozhat és ez akár súlyos pszichés problémát is jelenthet a páciensnek. A fogpótlásokat alapvetően kétféle csoportra oszthatjuk: a rögzített és a kivehető fogpótlásokra.

A rögzített fogpótlások a megfelelően lecsiszolt fogon cementtel rögzülnek, a páciens számára nem eltávolíthatók. Koronát készítünk abban az esetben, ha egy fog olyan mértékben károsodott, hogy konzervatív úton (tömés, inlay) az eredeti funkció és az esztétikum már nem állítható helyre. Híd készítése esetén a foghiány melletti fog(ak) szolgálnak támasztékul a fogpótlás számára. A legtöbb rögzített fogpótlás rendelkezik egy fémvázzal, amely készülhet nemesfém (arany) vagy nem nemesfém ötvözetből, valamint titánból. A fémvázra kerül rá a leplezés anyagául szolgáló porcelán, amely különböző színárnyalatokban kerül forgalomba, így harmonizál a szájban elhelyezkedő saját fogaK színével. Tisztán fémből készült borítókorona kizárólag a nem látható moláris régióba készülhet. A frontfogak területén cél a lehető kedvezőbb esztétikai hatás elérése, amelyre a fémmentes fogpótlások remek lehetőséget teremtenek. Felépítésüket tekintve lehetnek váz nélküli, tiszta porcelán (ún. jacket) koronák, valamint a napjainkban csúcstechnológiát képező ún. Procera koronák. A Procera koronák váza a leplező porcelán színével megegyező cirkónium-oxid vagy alumínium-oxid. A fog(ak) lecsiszolása után a fogorvos lenyomatot vesz, a labor beszkenneli és az információt Svédországba küldi. A kapott paraméterek alapján egy számítógép vezérelt precíziós készülék elkészíti a fogpótlás vázát, amelyre Magyarországon a fogtechnikus elkészíti a felépítményt. Az eljárás segítségével tökéletes esztétikai hatás és magas szintű precizitás érhető el.

Ha a fog károsodása olyan mértékű, hogy korona készítésére alkalmatlan, de a gyökéri része ép, akkor a fog hiányzó részét csappal kell pótolni. A csap fémből készül, kiegészíti a fogat és alkalmassá teszi korona viselésére. A teleszkóp-koronák a rögzítés hatékonyságának növelésére szolgálnak, a fogászatban leggyakrabban kivehető protézisek stabilitásának fokozására használjuk őket. Készítésének alapfeltétele, hogy a szájban még legyen megfelelő számú és állapotú fog. A teleszkóp-koronák két részből épülnek fel: a primér korona a meglevő lecsiszolt fogra készül és arra cementtel rögzül, míg a szekundér rész a kivehető fogsorban helyezkedik el és a primér résznek pontos negatív mása. A primér és a szekundér rész tulajdonképpen úgy illeszkedik egymásba, mint kulcs a zárba; a rögzítés hatékonyságát az egymással súrlódó koronafalak biztosítják.

Az ideiglenes fogpótlás olyan pótlás, amelyet a végleges fogpótlás elkészítéséig visel a páciens. Egyaránt készítheti a fogorvos vagy a fogtechnikus, anyaga műanyag. Fő funkciója a lecsiszolt fogak védelme.
Kivehető fogpótlásnak nevezzük azt a pótlást, amely a maradó fogakhoz és a nyálkahártya csont alapzatához oldható módon rögzül, így a páciens számára is könnyen eltávolítható. A kivehető lemezes fogpótlás a szájban még helyet foglaló fogak függvényében lehet részleges vagy teljes fogpótlás. Teljes kivehető lemezes fogpótlás fogatlan szájba készül. Rögzítettségét tekintve a felső állcsont anatómiai viszonyai, valamint a szájpadlás szívóhatása kedvező feltételeket teremt a fogsor helybentartására. Alsó fogsor esetén viszont a gyakran kedvezőtlen anatómiai viszonyok miatt stabil fogsor készítése nehézségekbe ütközhet. A teljes lemezes fogpótlás anyaga keményakrilát vagy rugalmas műanyag lehet. A viselési idő szempontjából megkülönböztetünk végleges és ideiglenes fogsort. Ideiglenes fogsor alatt a végleges fogpótlás elkészültéig viselt fogsort nevezzük, amelynek számos előnye ismert: gyorsítja a sebgyógyulást, lerövídíti a megszokási időt, esztétikailag kedvező.

Részleges lemezes fogpótlás esetén a szájban még található fog, amely(ek) nagymértékben megnövelik a fogpótlás stabilitását. A pótlások anyaga fém és műanyag kombinációja, ezért a mindennapi gyakorlatban fémlemezes fogpótlásoknak nevezi őket a szakirodalom. Előnyük, hogy a pótlás vékony, az alaplemez mérete csökkenthető, ezért a megszokási idő jelentősen lerövidül, kevésbé zavarja az ízérzékelést. A fogpótlás a maradó fogakhoz kapcsokkal vagy ún. finommechanikai rögzítőeszközök segítségével kapcsolódhat. Az utóbbi megoldás segítségével kedvező esztétikum és nagy fokú precizitás érhető el. A kivehető és rögzített fogpótlás együttesét kombinált fogpótlásnak nevezzük.
ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT

A szép fogazatra való igény napjainkban is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az új anyagok és technológiák megjelenése lehetőséget teremt a fogorvos számára a legmagasabb esztétikai igény kielégítésére is. Látványos sikereket érhetünk el a frontfogak területén, letört, elszíneződött fogak esetén porcelán héjak készítésével. A porcelán héj a frontfogak látható (vestibularis) felszínét borító, vékony, tisztán porcelánból készült réteg, amely segítségével a fentebb említett szépséghibák orvosolhatók. Nagy előnye, hogy kevés foganyagveszteséggel jár (az előkészítés során a fogorvosnak sokkal kevesebbet kell elcsiszolnia a fogból mint hagyományos koronakészítés esetén) valamint az, hogy színben és formában tökéletes/élethű helyreállítás érhető el. Indikációs körét csökkenti, hogy erősen tömött fogak esetén készítése nem javasolt.

A fogfehérítés a másik olyan esztétikai beavatkozás, melyet egyre gyakrabban végez a fogorvos a mindennapi praxisban. Két alapvető formája ismert, az otthoni és a rendelői fogfehérítés. Az otthoni fogfehérítéshez szükséges egy szilikonból készült rugalmas sín amelyet a fogtechnikus készít el a fogorvos által vett lenyomat alapján. A kezelést a páciens otthonában végzi a következő módon: a sínbe a fogorvos által előírt mennyiségű anyagot beleteszi és a sínt az alsó illetve felső fogaira helyezi. A fogfehérítés történhet nappal és éjszaka is. A kívánt hatás elérése érdekében a kezelést 7-10 napig kell folytatni. Az otthoni fogfehérítés segítségével az eredeti fogszínhez képest kb. 2-3 árnyalattal világossabb szín érhető el. A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a páciens táplálkozási szokásai (sok színezőanyagot tartalmazó ételek és italok - kávé, tea, kóla - fogyasztása esetén az eredeti fogszín hamarabb visszatér), szájhigiénéje valamint az, hogy dohányzik-e vagy sem. A fogállományt érintő veleszületett- és szerzett hibák, fognyaki kopás, fognyaki érzékenység és fogínygyulladás esetén a fogfehérítés minden esetben kontraindikált. Fontos megjegyezni, hogy a tömések valamint a fogpótlások színe egyik eljárás segítségével sem változtatható meg.

A rendelői fogfehérítés szoros fogorvosi kontrollt igényel az alkalmazott fogfehérítő anyag magasabb koncentrációja miatt. A kezelés segítségével akár 7-8 színárnyalatnyi különbség is elérhető. A beavatkozás időtartama megközelítőleg 1,5 óra. A fogorvos a száj előkészítése után, a fogfehérítő anyagot a fogakra helyezi és egy speciális lámpa segítségével 15 percig megvilágítja majd a folyamatot annak függvényében ismétli meg, hogy milyen árnyalatbeli különbség elérésére van szükség. A rendelői fogfehérítés ellenjavallatai megegyeznek az otthoni fogfehérítésével.
FOGSZABÁLYOZÁS

Az esztétikus, szabályos fogazat iránti igény folyamatosan növekvőben van, amely a fogszabályozás terén az újabb és újabb készülékek és technológiák megjelenését vonja maga után.
A fogazati rendellenességek felismerése és időben megkezdett kezelése kiemelkedő fontosságú a fogazat szabályos kialakulása érdekében. A kezelés elmaradása nemcsak esztétikai hátrányokat eredményez, hanem a fogak szabálytalan érintkezéséhez, túlterhelődéshez, állkapocsizületi problémákhoz vezethet. A torlódott fogazatban nagyobb a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulásának valószínűsége.
A fogszabályozás segítségével napjainkban már felnőttkorban is kiváló eredmények érhetők el. A felnőttkori fogszabályozás rögzített készülékekkel történik és a viselés ideje a fogazati rendellenességtől függően megközelítőleg 1,5-2 év. A készülékek sokféleségének köszönhetően, szinte teljesen láthatatlan, a külvilág számára nem észrevehető fogszabályozó készülékek állnak rendelkezésre, amely a páciens számára nem zavaró a mindennapi életben.
A fogszabályozó készülékek ápolása speciális odafigyelést igényel, de rövid idő alatt és kis türelemmel könnyen elsajátítható.

Mivel a fogazat rendellenességei egyediek, személyre szabott kezelést igényelnek. Rendelőnkben fogszabályozó szakorvosunk áll rendelkezésére, aki egy vizsgálat és röntgenfelvétel birtokában pontos kezelési tervet és árajánlatot tud adni Önnek.

Konzultációra időpontért hívja klinikánkat a

252-14-21-es

telefonszámon.


Powered & Design :: 1web - webmegoldások
©2007 - Kiwa Dental Fogászat :: Minden jog fenntartva!
Kapcsolat | Fogorvos Info.hu | Impresszum
Fogbeültetés

Fogfehérítés

Fémmentes fogpótlások

Fogszabályozás